donderdag 14 oktober 2010

P.S. Dit is duurzaam

PS I made this is de veelzeggende naam van het werk van Erica Domesek, een creatieveling die haar hand er niet voor omdraait om zelf fashion items te maken. In de Verenigde Staten is Erica Domesek een ster – PS I made this wordt gedragen door celebs, en de website is zo populair dat er zelfs een boek over is verschenen.

'DIY is in my DNA', zei de voormalige styliste onlangs in een interview. 'I see it, I like it, I make it', is het motto van PS I made this. Zo leer je met behulp van Erica Domesek om bijvoorbeeld een oude jeans te transformeren in een hippe messenger bag, een saaie pump te pimpen met een strik, of eigenhandig een halsketting met restjes stof te maken.

Hoewel PS I made this zich niet afficheert als duurzaam, mag de beweging (zoals de website het initiatief noemt) gerust groen genoemd worden. Bij een groot deel van het gepruts met schoenen, kleding en sieraden wordt namelijk gebruik gemaakt van afdankertjes en reststoffen. Dat Erica Domesek zich er niet voor schaamt de deur plat te lopen bij de lokale feestartikelenwinkel, is dan ook makkelijk te vergeven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten