zondag 10 oktober 2010

Weg met fout goud

Met al het nieuws over duurzame kleding, schoenen en accessoires, zou je bijna vergeten dat ook onze sieraden wel een groene boost kunnen gebruiken. Gelukkig brengt Solidaridad dit najaar met de campagne Goed Goud onder de aandacht hoe de goudproductie voor onze juwelen veiliger, eerlijker en milieuvriendelijker kan.

In grootschalige goudmijnen werken arbeiders onder onveilige en ongezonde omstandigheden. Bovendien worden er chemicali├źn gebruikt die de gehele leefomgeving vervuilen – van bossen en water in de nabijheid van de mijn tot de grond waar arbeiders wonen. Bij kleinschalige mijnbouw is de situatie niet veel beter. Deze mijnwerkers staan bloot aan het giftige kwik, werken zonder beschermende kleding en krijgen geen eerlijke prijs voor hun producten.

Solidaridad heeft in de kleinschalige mijnbouw een fair trade standaard geïntroduceerd. Nu is het voor ons natuurlijk tijd om te gaan investeren in duurzaam goud. Dat kan heel makkelijk door de campagne Op weg naar goed goud te steunen. Wie 15 euro of meer doneert, krijgt ook nog eens een armbandje van Bibi van der Velden cadeau.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten