vrijdag 22 oktober 2010

Green Fashion Competition krijgt internationaal bereik

Niet minder dan 180 ontwerpers schreven zich in voor de Green Fashion Competition, de wedstrijd waarmee duurzame mode wordt gestimuleerd. De inzendingen zijn niet alleen afkomstig uit Nederland, dat de wedstrijd organiseert, maar ook uit onder andere Engeland, Duitsland, Polen, Servië, China en Japan.

Onlangs zijn veertig inzenders geselecteerd voor de volgende ronde. Elke wedstrijddeelnemer krijgt de opdracht een bedrijfsplan en twee ontwerpen voor duurzame outfits te ontwikkelen. Onder de deelnemers zijn bekende Nederlandse namen zoals Bas Kosters, Mattijs, Mada van Gaans, Ontfront, Elsien Gringhuis, Non by Kim, Studio Jux en Van Markoviec.

Opvallend is dat ook jonge merken zoals Oat Shoes, Halona en Gomes Esser Design tot de eerste selectie voor de Green Fashion Competition behoren. Tot de inzendingen uit het buitenland behoren onder andere Rie Munthe Rasmussen, Jane Bowler en Ada Zanditon (zie foto) uit Engeland, Asia Wysoczynska uit Polen en Muttonhead Collective uit Canada.

Op 25 november 2010 worden acht prijswinnaars bekend gemaakt die door gaan naar de finale. In de finale, waarin de twee ontwerpen uit de vorige ronde volledig gefabriceerd moeten worden, strijden zij om twee geldprijzen. Na een catwalkshow tijdens de Amsterdam International Fashion Week in januari 2011 worden de winnaars bekend gemaakt. Zet 27 januari dus alvast in je agenda!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten