dinsdag 12 oktober 2010

Stoere vrouwen willen warm winkelen

Op 6 november houden de StoereVrouwen een landelijke winkeldeurenactie. Het vrouwelijke koopleger gaat modewinkels te lijf die tijdens koude dagen de voordeur open laten staan. Op die manier wil de actiegroep klimaatvriendelijk winkelen een stimulans geven.

Zelfs in het stookseizoen staan bij veel winkels de deuren wijd open. Dat is niet bepaald energiebewust, maar de gemiddelde ondernemer is bang dat een gesloten deur leidt tot minder klanten over de vloer. De StoereVrouwen moedigen winkeliers aan om de deur te sluiten door hen een bordje aan te bieden met de tekst 'Hier is de deur open, de warmte houden we binnen'. Het Klimaatverbond biedt ondernemers een energiebesparingsprogramma aan: daarmee kan met eenvoudige maatregelen dertig tot veertig procent worden bespaard op de energierekening.

De goed geklede en altijd opvallende dames van StoereVrouwen gaan deze herfst op pad in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Zwolle, Haarlem, Hilversum en Leiden. In februari werd een vergelijkbare actie gehouden in Arnhem en Utrecht. Ondertussen is in een pilot in Amsterdam gebleken dat het plaatsen van schuifdeuren geen negatieve invloed had op klantenaantallen. Er kunnen dus nog genoeg winkeldeuren gesloten worden dit jaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten