woensdag 25 januari 2012

Groene alternatieven voor foute kleding

Is het moeilijk om duurzame alternatieven te vinden voor de must-haves van bekende designer brands? Fashioning Change moet het een beetje makkelijker maken. De website presenteert een handige tool die je een verantwoorde keuze voorschotelt bij het merk, het product of de stijl die je mooi vindt.

Onder het motto ‘Wear this, not that’ laat Fashioning Change zien dat je er duurzaam én stijlvol uit kunt zien. De applicatie registreert de voorkeur voor een merk of product en bedenkt vervolgens een milieuvriendelijk alternatief, dat aansluit bij de gewenste stijl (en past bij het ingevoerde prijsniveau!). Natuurlijk krijgen consumenten ook informatie over de duurzaamheid van de voorgeschotelde items. En de groene producten kunnen direct online gekocht worden.

Fashioning Change is nog in een opstartfase, en is bedoeld om het consumenten – overigens tegen betaling – makkelijker te maken om groen te winkelen. Daarnaast hopen de initiatiefnemers, die vanuit San Diego werken, dat de website kan uitgroeien tot een wereldwijd platform dat duurzame merken meer bekendheid biedt.

1 opmerking:

  1. Een Nederlandse variant zou ook mooi zijn!

    Dan zouden wij tzt graag deelnemen met onze duurzame heren basics!

    Groet,
    Bas | Witteboorden.nl

    BeantwoordenVerwijderen