woensdag 18 januari 2012

Twaaf regels voor duurzaam kleedgedrag

Wil je een einde maken aan het gedachteloos kopen van kleding? Bekommer je je wel om duurzaamheid, maar heb je geen idee wat dat betekent voor je garderobe? Amisha Ghadiali van Elegance Rebellion zette twaalf basisregels op een rij, die consumenten helpt om een bewuste keuze te maken voor een verantwoorde kledingstijl.

Voor liefhebbers van duurzame mode zijn de '12 Rules To Dress By' misschien niet erg opzienbarend. Ghadiali geeft adviezen zoals: kies voor biologische stoffen, vraag je af of je wel nieuwe kleding nodig hebt, koop fair trade, ondersteun lokale producenten, en maak nieuwe kledingstukken van afdankertjes. Het handzame overzicht is een prettig hulpmiddel voor iedereen die nog wel eens verleid wordt door koopjes, of behoefte heeft aan een wardrobe clear out.

De 12 Rules To Dress By zijn op posterformaat gepubliceerd, en verkrijgbaar in verschillende talen. De mooi vormgegeven posters zijn voorzien van een glossary waarin de belangrijkste begrippen uit de duurzame modewereld zijn uitgelegd. Het doel van Elegance Rebellion, dat al sinds 2010 werkte aan het formuleren van praktische hulp bij het vergroenen van de garderobe, is om 2012 het jaar van de duurzame garderobe te maken. Want door consumenten te informeren over de mogelijkheden voor bewuste kledingkeuzen, kunnen zij de mode-industrie onder druk zetten te verduurzamen.

Zie je er tegenop om maar liefst twaalf regels in acht te nemen tijdens het shoppen? Denk er dan aan het bemoedigende uitgangspunt van Elegance Rebellion: ‘Rules are made to be broken, but by following these you can make a difference.’

Geen opmerkingen:

Een reactie posten