dinsdag 17 januari 2012

Nieuwe accessoires van oude brandweerslangen

Het Britse label E&KO, dat al enige tijd wordt verkocht via de wereldwinkels van Waar, heeft er concurrentie bij. Het Duitse bedrijf Feuerwear is nu ook verkrijgbaar in Nederland. Dat is leuk voor liefhebbers van duurzaam design, want de supersterke accessoires zijn gemaakt van oude brandweerslangen. Naast ceintuurs maakt Feuerwear ook tassen, portemonnees, sleutelhangers, documenthouders en iPhone hoesjes.

Feuerwear werd in 2005 opgericht en wil afgedankte brandweerslangen een tweede leven geven. Doordat elk product met de hand wordt gemaakt van een gebruikt materiaal, heb je altijd een uniek exemplaar in handen. De makers beloven dat deze producten er altijd trendy uitzien en vanwege de hoge kwaliteit duurzaam in gebruik zijn.

Martin en Robert Kl├╝sener, de broers achter Feuerwear, kozen voor hergebruik van brandweerslangen na experimenten met canvas, jute tassen en vrachtwagenbanden. De brandweerslang bleek echter beter bruikbaar voor het maken van accessoires – en nog sterker, en dus duurzamer, ook.

Omdat Duitse brandweerslangen meestal de kleuren wit en rood hebben, zijn de meeste producten van Feuerwear dat ook. Door de slang binnenstebuiten te verwerken, is het ook mogelijk om zwarte producten te maken. De felgekeurde slangen die de Duitse brandweer sinds kort gebruikt, zijn nog slechts in beperkte mate beschibaar voor hergebruik, en leveren dus materiaal voor limited edition Feuerwear items.

De collectie van Feuerwear wordt al in 230 winkels wereldwijd verkocht, en is sinds oktober 2011 in Nederland beschikbaar via een eigen webshop. De grote vraag is nu: wat doet de Nederlandse brandweer met afgedankte slangen?

1 opmerking:

  1. De vertegenwoordiging van Feuerwear wees me erop dat Elvis & Kresse weliswaar al langer in Nederland verkocht wordt, maar korter bestaat dan Feuerwear. Om precies te zijn: Feuerwear werd in 2005 opgericht en E&KO in 2007. Dat je het maar weet!

    BeantwoordenVerwijderen