vrijdag 20 januari 2012

Kledingkast met elf items

De gemiddelde vrouw bezit naar verluid twintig paar schoenen, waarvan ze er 11 draagt. Dat is nogal wat anders dan de garderobe van Andrew Hyde. De blogger en interface ontwerper heeft elf kledingstukken (ondergoed en sokken niet meegerekend). Hij verkocht in 2010 alle spullen die hij naar eigen zeggen niet nodig had. Nu blijven alleen vijftien essentials over.

Omdat hij niet meer dan drie t-shirts en één paar jeans heeft, hoeft Andrew Hyde nooit ’s ochtends na te denken wat hij aan doet. Bovendien koestert hij zijn bezittingen naar eigen zeggen meer omdat hij ze écht nodig heeft en niet zomaar kan vervangen.

Andrew Hyde, die sinds 2010 voortdurend van stad naar stad reist, mag met recht een minimalist genoemd worden. Hij bezit naast zijn elf kledingstukken (waartoe ook een rugtas, portemonnee, hardloopschoenen en zonnebril behoren) nog een laptop, telefoon, handdoek en toilettas. En verder niets.

Vanuit duurzaamheidsperspectief zijn consuminderen en een minimal wardrobe een goed idee. Maar is het extreme minimalisme van Andrew Hyde nu een lichtend voorbeeld, of een obsessie?

1 opmerking:

  1. Dit is wel heel bijzonder zeg! Ik zou het wel willen kunnen. Met zo weinig kleding toekunnen. Maar ik ben bang.... :-)

    BeantwoordenVerwijderen