maandag 23 januari 2012

Nieuwtjes over duurzame mode van Modefabriek

Retailers, journalisten en VIPS kunnen tijdens de Modefabriek, de Nederlandse beurs die twee keer per jaar nieuwe collecties en merken presenteert, allerlei nieuws te weten komen over de mode die over een half jaar in onze winkels komt te hangen. Voor iedereen die niet aanwezig kon zijn bij de 31e editie, die op 22 en 23 januari 2012 plaatsvond, heeft dit blog een aantal duurzame nieuwtjes op een rij gezet.

Brennels, het merk dat bekend staat om zijn kleding van brandnetels uit de Flevopolder, presenteerde de eerste collectie onder de nieuwe naam: Netl. Gelukkig waren de creaties, die zijn ontworpen door Rianne de Witte, even mooi als altijd.

OAT Shoes, dat met het ontwerp voor biologisch afbreekbare schoenen in 2010 de tweede prijs won in The Green Fashion Competition, heeft alweer de derde collectie gemaakt. Naast schoenen zijn er dit keer ook tassen. En goed nieuws voor de dames: OAT Shoes heeft plannen om een damesvariant van de hoge veterschoen op de markt te brengen.

De tweede editie van Mint, het platform voor forward fashion waarmee duurzame modelabels zich kunnen presenteren, liet een breed scala aan initiatieven en producten zien. The Green Fashion Competition heeft al aangekondigd met Mint te willen samenwerken.

Waarom koos Mint voor Halina Reijn, die in 2011 de Elle Style Awards won, als ambassadeur? Ze is natuurlijk stijlvol, cool en gedurfd, zegt Marieke Eyskoot van Mint. Maar ze komt ook uit een gezin dat veel bezig was met de natuur, bekommert zich om vrouwenrechten, en draagt graag vintage.

Naast de 23 modemerken die bij Mint te zien waren, was ook op andere plekken in de Modefabriek duurzame mode aanwezig. Naast Netl waren bijvoorbeeld ook Kuyichi, Is.is, MudJeans, Circle of Trust en Inti Knitwear vertegenwoordigd. En daarmee is maar weer eens duidelijk hoeveel verantwoorde kleding er al op de Nederlandse markt verkrijgbaar is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten