donderdag 19 januari 2012

Wear, donate, recycle

In de Verenigde Staten is een nieuw offensief gestart tegen het dumpen van kleding. De Council for Textile Recycling wil consumenten bewust maken van de noodzaak om afdankertjes in te leveren voor hergebrik. Daarnaast worden bedrijven en gemeenten gestimuleerd om kleding, textiel en schoenen te recyclen.

Op de website van de Council for Textile Recycling staan tips om recycling makkelijker te maken, zoals lokaties van textielbakken. De non-profit organisatie gaat daarnaast campagnes voeren rond het motto 'Wear, donate, recycle'. Daarbij wordt ingezet op bewustwording; de Council for Textile Recycling gaat niet zelf kleding inzamelen of recyclen.

Volgens onderzoek is 95 procent van de kleding geschikt voor recycling. In 2010 werd in de Verenigde Staten niet meer dan 15 procent van het afgedankte textiel ingeleverd voor hergebruik.

Het doel van de Council for Textile Recycling is dat in 2037 geen enkel consumententextiel meer bij het huisvuil terecht komt. Nu bestaat naar schatting vijf procent van de totale afvalberg uit textiel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten