maandag 9 januari 2012

H&M helpt kinderen en Japan

Na verantwoorde mode-items voor dames en heren lanceert H&M nu ook een Conscious Collection voor baby’s. Voor Conscious Newborn gebruikt de Zweedse modegigant duurzamere materialen zoals biologisch katoen, tencel en gerecycled polyester.

De collectie voor pasgeboren jongens en meisjes bestaat uit onder andere vestjes, shirts en sokken. Ook accessoires zoals dekens en een rammelaar behoren tot het assortiment. Conscious Newborn is online verkrijgbaar in de landen met een webshop van H&M.

De eerste Conscious Collection werd in 2011 gelanceerd. Na basisstukken voor een groene garderobe bestaat de collectie inmiddels ook uit bijvoorbeeld schoenen en party dresses.

H&M doet duidelijk zijn best om zijn onduurzame imago te verbeteren. Het bedrijf behoort de laatste jaren tot een van de grootste afnemers van biokatoen. Het bedrijf streeft ernaar om in 2020 in alle collecties uitsluitend biologische kwaliteit katoen te gebruiken. En recent kondigde het bedrijf aan, dat met een exclusieve lijn t-shirts van Marni voor H&M steun wordt gegeven aan het Japanse Rode Kruis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten