donderdag 26 januari 2012

Warme Truiendag voor klimaat en mens

10 februari 2012 is het Warme Truiendag. Het idee van de Warme Truiendag is simpel: trek een warme trui aan, zet de verwarming lager, en bespaar daarmee energie per graad. Dat is goed voor de energierekening, en goed voor het milieu.

Het aantal activiteiten rond Warme Truiendag lijkt in 2012 wel groter dan ooit. Zo is er een ontwerpwedstrijd die studenten uitdaagt om een ontwerp voor een warme, verantwoord geproduceerde trui te maken. Eén van de ontwerpen wordt daadwerkelik geproduceerd, en zal vervolgens het symbool worden voor Warme Truiendag 2013.

Het Leger des Heils werkt voor mensen die helemaal geen warme trui hebben, laat staan dat ze een thermostaat hebben of het warm hebben. Daarom geeft de hulporganisatie in 2012 een eigen invulling aan de Warme Truiendag. Onder het motto ‘Blij dat ik brei’ worden mensen gevraagd om een warm kledingstuk te breien voor een ander. De truien, sjaals en mutsen worden aan dak- en thuislozen uitgedeeld. Het streven is om 125 eigen gebreide items te verzamelen.

Alle aandacht voor Warme Truiendag is misschien geen verrassing gezien de nog altijd hippe ugly sweaters. Maar los daarvan is een dag om bewustzijn van de klimaatproblematiek te kweken natuurlijk relevanter dan ooit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten