donderdag 12 januari 2012

Verklein de voetafdruk van je garderobe

Serieus werk maken van een groene garerobe? Maak dan een belofte bij Fashion Takes Action. De website van deze Canadese organisatie geeft een praktisch overzicht van de manieren waarop je de voetafdruk van je kleding kunt verminderen. En om de benodigde gedragsverandering te stimuleren, bevat de website een invulformulier waarmee je plechtig kunt beloven welke stappen je gaat ondernemen.

Fashion Takes Action kijkt naar verschillende kanten van onze kledingconsumptie: van afval, energie en water tot chemicaliƫn. De website bevat realistische tips zoals minder vaak een wasmachine laten draaien, de wasdroger de deur uit doen, en kiezen voor een milieuvriendelijke stomerij. De afvalberg kan worden bestreden door kleding te ruilen, tweedehandsjes te kopen, kleding van gerecyclede materialen te kiezen, en te investeren in klassieke items van goede kwaliteit.

Het aardige van Resizing Fashion’s Footprint is dat iedereen zelf kan bepalen welke stappen naar een kleinere voetafdruk worden genomen. Op die manier kan worden voorkomen dat een al te ambitieuze vergroening van de garderobe mislukt. En wie twijfelt over het nut van een duurzame garderobe, vindt op Fashion Takes Action voldoende informatie en inspiratie om in actie te komen. Want zoals Horst Rechelbacher van Aveda zegt: ‘True fashion is about non-toxicity. If fashion pollutes, it should no longer be called fashion, it should be called pollution.’

Geen opmerkingen:

Een reactie posten