dinsdag 10 januari 2012

Replay komt met Laser Wash jeans

Minder watergebruik en zeker geen zandstralen. Dat is de belofte van een nieuwe methode die Replay gebruikt om denim die geliefde worn look te geven.

Bij het zogenoemde Laser Wash procedé wordt tijdens de ‘cosmetische’ fase van de jeansproductie geen water gebruikt. En het laseren, dat de denim een vintage look geeft, maakt zandstralen overbodig. Bij zandstralen, een productiemethode die wordt gebruikt om denim een versleten uiterlijk te geven, lopen fabrieksarbeiders het risico op silicose (stoflongen).

Replay lanceerde in december 2011 een minicollectie die gemaakt is met Laser Wash. Het gaat om een skinny jeans voor dames en een slim fit voor heren.

Met Laser Wash geeft Replay een nieuwe impuls aan het duurzaamheidsbeleid. Het Italiaanse label gebruikte al langere tijd biokatoen in een aantal collecties.

Replays initiatief past in het rijtje verbeteringen die de jeansindustrie de laatste tijd doorvoert. Zo maakte Levi’s in 2011 bekend het watergebruik in de jeansproductie te verminderen, en boekte de Schone Kleren Campagne de nodige successen met een actie tegen zandstralen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten